Casa Beli 
  Casa Beli
  Bed & Breakfast in Alicante - nabij Almoradi

De omgeving van 'Casa Beli'

Ons landhuis is gelegen in de regio Costa Blanca nabij Almoradi. De betekenis van de naam Almoradí is “mi voluntad y mi deseo”, "Mijn Wil en mijn Verlangen".

Almoradí ligt midden tussen de uitgestrekte citrusboomgaarden (sinaasappelen, citroenen en mandarijnen) en talloze broccoli- en artisjokkenvelden. Het is een bedrijvige plaats - veelal ambachtelijke meubelindustrie en naast de verbouw van het citrusfruit, heel veel groenten - met een gezellig centrum en natuurlijk een schitterend centraal plein vol met kunstig gesnoeide sinaasappelbomen.

Almoradi ligt ook vlak aan de snelweg AP-7 wat het ook gemakkelijk maakt om de luchthavens van Alicante of Murcia te bereiken. Almoradi biedt dan ook nog een stukje authentiek Spanje. Het onderscheidt zich van andere kuststeden door dat het hier rustiger is om te wonen en te leven, terwijl men hier de cultuur en tradities in ere heeft gehouden.

schitterend centraal plein vol met kunstig gesnoeide sinaasappelbomen in Almoradi, Spanje

Groente- en fruitmarkt in Almoradi, Spanje

Almoradi heeft ook vele feesten (fiestas) op zijn kalender staan. Sommige hiervan zijn een echt spektakel en dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.Elke zaterdag is er de – naar men zegt – grootste weekmarkt van de provincie Alicante. Het is een bezoek meer dan waard.

Vooral het grote aantal kramen met groenten en fruit van de kwekers uit de omgeving springt hierbij in het oog.

Op zo'n 15 km rijden vindt u het brede zandstrand van Guardamar del Segura. Winkelcentra, markten en diverse golfbanen zijn in de omgeving, waaronder las ramblas Orihuela, la Finca en golf coutry club La Marquesa. De stad Murcia ligt op zo'n 50 kilometer rijden.

Culinair genieten in Spanje

Paella, tortilla’s en churro’s, wie houdt er niet van? De Spaanse keuken heeft de wereld veroverd. Het zijn dan ook heerlijke gerechten, vaak pittig gekruid en met vlees of vis. De belangrijkste warme maaltijd is ’s middags; in de avond staan tapas op het menu. Je hebt ze in honderden verschillende soorten, variërend per regio. Drink er een heerlijke sherry bij of geniet van een glas fruitige sangria, voor het echte zwoele zomeravondgevoel.